
Мирослав Ступар проаналізував момент, що визначив результат протистояння.
Тільки після завершального матчу 19-го туру Української Прем'єр-ліги між "Вересом" та "Колосом" у футбольних спільнотах знову почали обговорювати питання суддівства. Причиною цього стало рішення арбітра Анастасії Романюк призначити штрафний удар у компенсований час: реалізувавши пенальті, команда з Рівного здобула перемогу з рахунком 2:1.
Екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар в ексклюзивному коментарі для Sport.ua детально розглянув ігровий момент, що призвів до призначення пенальті:
"Хоча й кажуть, що футбол - контактна гра, але, згідно з правилами, дозволяється лише боротьба плече в плече. В інших моментах - це порушення, яке карається. Ось і в епізоді, який трапився на п'ятій компенсованій хвилині, рука захисника ковалівців Влади знаходилася на плечі рівнянина Шевченка. І в боротьбі за більш вигідну позицію в штрафному майданчику контакт з боку гравця "Колоса" був, що й призвело до падіння Шевченка.
Рефері Анастасія Романюк спочатку не зреагувала на ситуацію, і лише після підказки від арбітра VAR та тривалого перегляду відеозапису рівняни отримали можливість виконати пенальті.
Гравці "Колоса" самі винні у своїй поразці. Вони не поступалися "Вересу" в жодному аспекті гри, і нічия виглядала б цілком справедливою. Однак, їхній легіонер не втримався в критичний момент, коли загроза воротам була мінімальною, і це призвело до втрати важливого очка для команди.
Нещодавно ми інформували, що в мережі з'явилося відео, на якому головний тренер "Колоса" Олександр Поздєєв висловлює невдоволення Ігорем Харатіним, який розчарував команду.
#Арбітр (футбольна асоціація) #Штрафний удар (асоціативний футбол) #ФІФА #Асоціативний футбол #ФК Колос Ковалівка #НК Верес Рівне #Мирослав Ступар #Ігор Харатін